NOS NieuwsAangepast

Ziekenhuisbezetting daalt voor het eerst in drie weken

Voor het eerst sinds 13 juli is het aantal bedden met covidpatiënten in Nederlandse ziekenhuizen gedaald. Om 10.00 uur vanmorgen lagen 662 mensen met corona in het ziekenhuis; 57 minder dan gisteren.

Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De laatste keer dat de ziekenhuisbezetting daalde, was 13 juli. Daarna liep de bezetting op tot 719 afgelopen maandag. Gisteren was hetzelfde aantal bedden in gebruik.

Vanaf eind vorige week was al te zien dat het aantal nieuwe opnames op verpleegafdelingen een dalende lijn begon te vertonen. Gisteren meldde het RIVM al dat de piek in de opnames leek te zijn bereikt en dat er de komende week een daling werd verwacht.

De daling is in lijn met het snel afnemende aantal positieve tests. De ziekenhuiscijfers reageren daar met enige vertraging op, omdat het enige tijd duurt voordat mensen zo ziek worden, dat zij moeten worden opgenomen.

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2836 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 606 meer dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2905 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 40 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

Bij het RIVM werden 7 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 4 doden per dag, net als het gemiddelde een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 157 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 123.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl