Myron Boadu Pro Shots

Myron Boadu verlaat de eredivisie en vervolgt zijn loopbaan in de Ligue 1. De AZ-aanvaller tekent een contract voor vijf jaar bij topclub AS Monaco uit de Franse competitie. Naar verluidt krijgt AZ 20 miljoen euro voor de spits.

Boadu volgt Calvin Stengs, zijn maatje bij AZ en Jong Oranje, naar Frankrijk. Stengs maakte deze zomer de overstap naar OGC Nice. Ook Marco Bizot vertrekt naar de Ligue 1. De doelman gaat keepen voor Stade Brest.

Monaco eindigde vorig seizoen als derde in de Ligue 1, achter Lille en Paris Saint-Germain. De club uit de dwergstaat staat bekend als springplank voor jonge talenten naar de absolute top.

Boadu speelde vanaf 2013 in de jeugdopleiding bij AZ en maakte op 6 mei 2018 zijn debuut in het eerste. In datzelfde jaar brak Boadu zijn enkel, waardoor hij zeven maanden aan de kant stond.

Na zijn terugkeer ontpopte Boadu zich tot vaste waarde bij AZ in de punt van de aanval. In de afgelopen twee seizoenen was hij goed voor 29 doelpunten in de eredivisie.

Jong Oranje verrast Jong Frankrijk met heldenrol Boadu Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op het EK onder 21 speelde Boadu zich dit jaar in de kijker. Hij plaatste zich met Jong Oranje met hangen en wurgen voor de kwartfinale tegen Frankrijk. Daarin werd de aanvaller de grote uitblinker.

Met twee late goals tegen Frankrijk bezorgde hij zijn ploeg een verrassende overwinning. Jong Oranje werd vervolgens in de halve finale uitgeschakeld door Duitsland.

Afscheid gouden generatie

Samen met Calvin Stengs, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal behoorde hij tot de gouden generatie AZ-spelers, die vanuit de jeugd doorbraken en lange tijd het geraamte van de ploeg vormden. Na Stengs en Boadu lijken ook Koopmeiners en Wijndal deze zomer te vertrekken.

STER reclame