Bij het ongeval raakten zes mensen gewond
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Automobilist wordt vervolgd voor inrijden op terras in Gennep

De man die vorig jaar zomer met zijn auto op een druk terras in Gennep inreed, wordt vervolgd. Bij het ongeval raakten de eigenaresse en vijf gasten gewond.

De automobilist uit Ottersum wordt gedagvaard voor het veroorzaken van een ongeluk met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. Ook moet hij uitleggen waarom hij vluchtte na het ongeval. Dat bevestigt het OM aan de NOS na berichtgeving van De Gelderlander.

Een zware bloembak ving vorig jaar juni de grootste klap op en voorkwam erger. De toen 19-jarige bestuurder reed door en werd later aangehouden in Cuijk. De krant schreef eerder dat de ex-vriendin van de man die avond op het terras zat. Maar of er opzet in het spel was, kan justitie niet zeggen.

De advocaat van de man stelde eerder dat er sprake was van een ongeluk. "De jongen is even de controle over zijn voertuig kwijtgeraakt, van het rempedaal geschoten en tegen de bloembak gereden. En die is vervolgens richting de gasten op het terras geschoven. Hem valt niets te verwijten en van opzet is al helemaal geen sprake", zei hij tegen 1Limburg.

Lachgas

Uit onderzoek bleek dat de automobilist in de uren voor het ongeval lachgas had gebruikt. Maar de vraag is of dit een rol heeft gespeeld bij het ongeluk. Het gebruik van lachgas is niet aan te tonen met een bloedtest. Daardoor is onduidelijk of de bestuurder nog onder invloed van lachgas was, toen hij op het terras inreed.

Wanneer hij voor de rechter moet verschijnen, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl