NOS WielrennenAangepast

Indrukwekkend optreden Lavreysen en Hoogland in eerste ronden sprinttoernooi

  • Lavreysen ontdoet zich ook van Surinamer Tjon En Fa
  • Lavreysen klokt zelfde tijd als Hoogland in kwalificatie sprinttoernooi

Een dag na de gouden race in de teamsprint hebben Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland zich met overmacht geplaatst voor de derde ronde van het individuele sprinttoernooi in Tokio.

Vooral de kwalificatiesessie was indrukwekkend. Eerst klokte Hoogland al de snelste tijd met 9,215, een nieuw olympisch record, waarna Lavreysen direct daarna exact dezelfde tijd liet noteren.

De Nederlanders gingen als snelsten door naar de eerste ronde, waarin Hoogland zijn race tegen de Nieuw-Zeelander Ethan Mitchell eenvoudig won en Lavreysen eveneens weinig moeite kende met de Maleisiër Muhammad Sahrom.

  • Hoogland: 'Heel gek, dezelfde tijd, hoe kan dat?'
  • Lavreysen na gouden avond: 'Vanochtend kwam eigenlijk pas het besef'

Ook de tweede ronde leverde geen problemen op voor Hoogland. Hij nam het op tegen Stefan Boetticher. Op het moment dat de Duitser wilde aangaan, versnelde Hoogland en reed hij, zittend op zijn zadel, als eerste over de finish.

Ook bij Lavreysen was er geen sprake van een wedstrijd. De Surinamer Jair Tjon En Fa gaf alles, maar op het moment dat Lavreysen even aanzette, was het beslist. Donderdag vanaf 8.48 uur komen de Nederlanders uit in de achtste finales van het sprinttoernooi.

Goud en zilver?

Doordat Hoogland en Lavreysen de eerste en tweede tijd klokten in de kwalificatiesessie - Hoogland werd als eerste geklasseerd door de organisatie en Lavreysen als tweede - kunnen de twee elkaar pas tegenkomen in de finale. Goud en zilver voor Nederland, net als bij de vorige WK in 2020, behoort tot de mogelijkheden.

ANP
Bij het laatste WK in 2020 klopte Lavreysen Hoogland in de finale

Donderdag zijn de achtste finales en de kwartfinales, vrijdag staat de strijd om de medailles op het programma. De finale staat om 11.00 uur gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl