Verdachte van drugssmokkel via Schiphol
NOS Nieuws

Personeel op Schiphol aangehouden na onderscheppen 321 kilo cocaïne

In een onderzoek naar drugssmokkel op Schiphol zijn de afgelopen weken zeven verdachten aangehouden. Het merendeel van hen werkt bij een bedrijf op de luchthaven en was in het bezit van een Schiphol-pas. De aangehouden verdachten zijn zes mannen en een vrouw.

Ze worden onder meer verdacht van witwassen, de invoer van harddrugs of een combinatie daarvan. De verdachten kwamen in beeld door verschillende opsporingsmethodes, na een tip van het Openbaar Ministerie. Telefoons zijn afgetapt, versleutelde data ontcijferd en verdachten geobserveerd.

Het onderzoek leidde ertoe dat op 24 mei van dit jaar 321 kilo cocaïne werd onderschept. De luchtvrachtzending uit Ecuador had een geschatte straatwaarde van ongeveer 16 miljoen euro, meldt de Koninklijke Marechaussee.

Personeel dat op Schiphol werkt en zich bezighoudt met dit soort criminele activiteiten hoort niet op onze luchthaven thuis.

Safety & Security Amsterdam Airport Schiphol

De zeven verdachten die de afgelopen weken zijn aangehouden zijn zes mannen tussen 31 en 57 uit Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Diemen, Nieuw-Vennep en Rotterdam, en een vrouw van 33 uit Diemen. In totaal zijn er in de zaak dertien verdachten. Drie van hen zitten vast.

Bij doorzoekingen zijn auto's, luxegoederen, gegevensdragers en geld in beslag genomen. In een van de auto's zat een verborgen ruimte.

"Personeel dat op Schiphol werkt en zich bezighoudt met dit soort criminele activiteiten hoort niet op onze luchthaven thuis", zegt Safety & Security Amsterdam Airport Schiphol.

Het onderzoek, dat nog in volle gang is, wordt uitgevoerd door rechercheurs van de marechaussee, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD en de douane.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl