Buurtbewoners legden matjes en kussens neer om de val te breken AT5

Bij een uitslaande brand in een woning in Amsterdam-West zijn twee mannen ernstig gewond geraakt. Ze sprongen van de derde verdieping uit een raam om aan het vuur te ontsnappen.

De brand brak vanochtend uit rond 08.00 uur. Het vuur verspreidde zich zo snel dat de slachtoffers geen andere optie zagen dan uit het raam te springen. Buurtbewoners probeerden hun val te breken met lakens en sportmatjes van de tegenovergelegen sportschool.

De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. Ook twee traumateams werden opgeroepen. De slachtoffers zijn met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Paniek

Volgens een ooggetuige was de sfeer paniekerig. "Ik zag dikke rookwolken en zag iemand in het raam zitten en dacht: die gaat springen", zegt hij tegen AT5. De twee mannen besloten eerst lakens uit het raam te gooien. "Die pakten we op om ze te proberen op te vangen. Het ging allemaal zo snel."

Het is niet duidelijk hoe de mannen er nu aan toe zijn. Voor omstanders die behoefte hebben aan slachtofferhulp is er nazorg geregeld.

Het vuur was kort na de uitbraak geblust. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

STER reclame