Het schietincident was in een bedrijfspand in Amsterdam-Zuidoost
NOS NieuwsAangepast

Neergeschoten ex-profvoetballer (35) leeft nog, blijft in kritieke toestand

Een man die in de nacht van zaterdag op zondag werd neergeschoten bij een feest in een bedrijfspand in Amsterdam, ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis, meldt de politie. Vanmiddag werd gemeld dat hij was overleden, maar daar is toch geen sprake van, zegt de politie vanavond.

Het slachtoffer is de 35-jarige ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad, voormalig jeugdspeler van Ajax en daarna actief bij onder andere RKC Waalwijk, Almere City en SC Cambuur. Vanaf komend seizoen zou de aanvaller uitkomen voor De Volewijckers in Amsterdam-Noord.

Het meest aannemelijke scenario is dat hij bemiddelde bij een ruzie die op het feest was ontstaan, zo bevestigde de politie na berichtgeving van NH Nieuws.

Een politiewoordvoerder laat weten dat er aanwijzingen zijn dat het slachtoffer van het schietincident tussenbeide is gekomen bij een ruzie. Meerdere getuigen zouden dat hebben verklaard. "Dat is het meest aannemelijke scenario en daar doen we dus serieus onderzoek naar."

De verdachte is nog voortvluchtig, maar de politie zegt wel te weten om wie het gaat. Er geldt vanuit de politie "een dringend beroep op de schutter om zich te melden". De politie roept getuigen op om beeldmateriaal te delen, niet alleen van de momenten rond het schietincident, maar nadrukkelijk ook foto's, selfies en video's van de eerste uren van het feest. "De recherche denkt dat er veel materiaal is. Dat is belangrijk voor het hele plaatje, om een beeld te krijgen van bijvoorbeeld de sfeer, de aanloop en de betrokkenen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl