Een teststraat in Utrecht
NOS Nieuws

Daling zet door, 2350 nieuwe besmettingen gemeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2350 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 605 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 3501 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 46 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

De cijfers betekenen ook weer een halvering ten opzichte van dezelfde dag een week eerder. Op zondag 25 juli werden ongeveer 4600 positieve tests gemeld, een week eerder waren dat er zelfs nog ruim 10.000.

683 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 683 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 667), van wie 187 op de IC (gisteren: 181), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal nieuwe opnames lijkt inmiddels wel voorzichtig over de piek heen. Op verpleegafdelingen werden dinsdag nog 100 nieuwe patiënten opgenomen, vandaag waren het er 62.

2 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 2 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 4 doden per dag, tegen 3 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 148 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 102.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl