In de ruit van de woning zitten drie kogelgaten JB Media

In Rotterdam is vannacht in meerdere straten geschoten. Op de Rose-Spoorstraat bij station Rotterdam Zuid werd rond 01.50 uur een auto beschoten. Daarbij bleef de inzittende, een 25-jarige man uit Rotterdam, ongedeerd. De politie heeft in verband daarmee twee twee Rotterdammers van 22 en 31 jaar aangehouden. Het is niet duidelijk waarom de auto onder vuur werd genomen.

Een half uur later werd in de buurt, op de Vuurplaat, op een woning geschoten. Ook lagen er meerdere kogelhulzen op straat. Niemand raakte gewond. Getuigen zeggen tegen de regionale omroep Rijnmond dat het gaat om een huis van een ouder echtpaar en dat er drie kogels door een ruit gingen. Waarom deze woning is beschoten is ook onduidelijk. "Mogelijk hebben de daders de verkeerde woning beschoten", zegt de politie.

Volgens de politie lijken de schietincidenten los van elkaar te staan. "Maar ze baren wel zorgen", aldus de politie, die in beide zaken op zoek is naar getuigen.

Verdacht groepje mensen

Aan de andere kant van Rotterdam, in het Roel Langerakpark, werden door de politie waarschuwingsschoten gelost vanwege een "verdacht groepje mensen". Daarbij raakte niemand gewond en is ook niemand opgepakt.

De politie kwam af op een melding dat er in het park was geschoten, maar daar bleek geen sprake van te zijn. Volgens de politie was het er wel druk en zijn mensen gecontroleerd en weggestuurd.

Een groepje wilde volgens de politie niet weg en gedroeg zich zo verdacht, dat agenten zich genoodzaakt voelden de waarschuwingsschoten te lossen. Het is niet duidelijk wat daarvoor precies de aanleiding was.

STER reclame