Calvin Stengs en Myron Boadu, de een vertrok al, de ander is bijna weg ANP

Calvin Stengs is al vertrokken, Myron Boadu bijna, terwijl het ook nog maar de vraag is waar de toekomst van Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Marco Bizot en Fredrik Midtsjø ligt. Dragende spelers, maar de verwachtingen bij AZ blijven hoog.

"Wij zullen nooit praten over een tussenjaar", verzekert technisch directeur Max Huiberts.

AZ is altijd een club geweest die zijn beste spelers verkoopt. En goed verkoopt, voor mooie transferbedragen. Denk aan Vincent Janssen (22 miljoen euro), Alireza Jahanbakhsh (19 miljoen) en Guus Til (18 miljoen).

Interesse in Boadu

En deze zomer dus Stengs, voor 15 miljoen euro. En waarschijnlijk nog Boadu. Huiberts: "Wij weten de vertrekwens van een aantal van onze spelers. Dat is niet raar. Wij weten allemaal dat als een speler het een aantal jaar goed doet, hij de ambitie heeft om naar een grotere league te gaan. Dat geldt voor Calvin, dat geldt ook voor Myron."

AZ-directeur Huiberts: 'Wij zullen nooit praten over een tussenjaar'

Boadu leek eerst hard op weg naar AS Monaco, werd woensdag plotseling gespot op het trainingscomplex van OGC Nice, maar schijnt nu weer rond te zijn met Monaco. "We weten dat er interesse voor hem is. We gaan zien of dat concreet genoeg wordt, dat hij die stap gaat maken", aldus Huiberts.

"Maar we hebben erop geanticipeerd met het aantrekken van Vangelis Pavlidis, die laat zien dat hij eventueel een waardige vervanger zal zijn. En als Myron er nog bij is, hebben we twee hele goede spitsen."

Hoge verwachtingen

Kom bij Huiberts dus niet aan met excuses. AZ wil gewoon bovenin meedraaien. Zoals ieder jaar. "Bij AZ zijn de verwachtingen altijd hoog. We weten dat we ieder jaar spelers kwijtraken en zorgen dat daar goede spelers voor terug komen."

Ook het aanblijven van Teun Koopmeiners en Owen Wijndal is allesbehalve zeker Pro Shots

"De opleiding is daarin heel belangrijk", benadrukt Huiberts. "Deze voorbereiding hebben zich ook weer jongens getoond, jongens waaraan wij de komende jaren heel veel plezier gaan beleven. En die misschien ook wel de volgende Calvin Stengs of Myron Boadu zijn."

Aboukhlal matchwinner

In het oefenduel met Real Sociedad manifesteerde zich een jongen die al even in Alkmaar rondloopt, maar zijn kans zal ruiken na het vertrek van Stengs: Zakaria Aboukhlal. De Marokkaans international zorgde met een fraaie lob voor de enige goal van de wedstrijd.

STER reclame