Ontspannen Visser simpel door, gelooft in 'beste race ooit' op 100 meter horden

Over haar hamstringblessure maakt Nadine Visser zich allang geen zorgen meer. Maar ook aan haar vorm hoeft ze nu niet meer te twijfelen. De 26-jarige atlete liep in de series voor de 100 meter horden bijna haar beste tijd ooit, goed voor een halvefinaleplaats.

Met een tijd van 12,72 werd ze tweede, slechts 0,10 boven haar Nederlands record uit oktober 2019.

"Ik moet gewoon normaal doen, dan ben ik een ronde verder", wist ze vooraf al. "Het is altijd weer even spannend om te kijken waar je staat. Ik was een stuk minder gespannen dan normaal, dat was wel fijn."

Horde geraakt

Helemaal vlekkeloos ging het nog niet, want ze raakte wel de eerste horde.

Bekijk hieronder de reactie van Nadine Visser:

"Mijn knie is al aardig groen", lachte ze. "Morgenavond moet het een stuk scherper. Ik ben al een aantal weken helemaal klachtenvrij. Idealiter had ik een paar wedstrijdjes extra willen doen. Maar ik heb er vertrouwen in dat ik mijn beste race ooit kan lopen."

Zoë Sedney haalde de halve finale niet, na een zevende plaats met 13,03 in haar serie.

Exit Van Diepen

Tony van Diepen was op zijn beurt bezig aan een uitstekende race, tot een terugval in het laatste stuk hem de halve finales op de 800 meter kostte. De 25-jarige atleet uit Heerhugowaard eindigde als zesde in een tijd van 1.46,03.

Bekijk hieronder de reactie van Tony van Diepen:

Discuswerpster Jorinde van Klinken kwam in de kwalificatie tot een worp van 61,15 meter. Daarmee werd ze vierde in groep A.

Dit leek voldoende voor een plek bij de twaalf finalisten, maar in groep B werd verrassend goed gegooid. Van Klinken werd daardoor veertiende. Daarmee haalde ze de finale die ze zichzelf ten doel had gesteld niet.

Vloon naar finale polsstok

Wel succes was er voor polsstokhoogspringer Menno Vloon. Zijn sprong van 5.75 meter was voldoende voor een plek bij de beste twaalf en dus de finale.

"Over de wedstrijd zelf ben ik echt heel erg tevreden", zegt Vloon, die het bereiken van de finale een droom noemt. Hij werd er zelfs emotioneel van. "Ik heb nooit op zo'n hoog niveau gestaan. Ik heb verder nog niks in mijn hoofd."