Het lab werd aangetroffen in twee loodsen
NOS NieuwsAangepast

'Grootste productielocatie crystal meth in Nederland aangetroffen'

In Nederweert heeft de politie na onderzoek een productielocatie van de drug crystal meth aangetroffen. De locatie kwam in beeld bij de politie na informatie uit versleutelde chatberichten. Een Poolse man van 62 jaar oud is aangehouden.

De politie spreekt zelf van de grootste locatie ooit in Nederland waar de drug wordt geproduceerd: er zou meer dan 100 kilo crystal meth per dag kunnen worden gemaakt, met een handelswaarde van een miljoen euro. De straatwaarde zou daar een veelvoud van zijn.

Het lab werd aangetroffen in twee loodsen die met elkaar in verbinding stonden. De aangehouden man bevond zich in een aangrenzende woning, Hij was de enige daar. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Het is is onduidelijk hoe lang de productielocatie gebruikt is en of die nog daadwerkelijk in bedrijf was.

Volgens de politie was er geen direct gevaar voor de omgeving, omdat de woning met de loodsen in het buitengebied van de Limburgse gemeente staan. In de loodsen zijn partijen grondstoffen en apparatuur aangetroffen.

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is nu bezig met de ontmanteling van het lab. Naar verwachting duurt dat nog tot en met zondag.

Zo ziet het lab eruit:

Zo ziet het grootste chrystal meth-lab van Nederland er uit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl