Het water richtte veel schade aan in het centrum van Valkenburg 1Limburg

'Help Limburg oet de drup' is het motto van een benefietconcert eind augustus in Valkenburg aan de Geul. Het evenement is bedoeld om geld op te halen voor de mensen die getroffen zijn door de watersnood.

"Wat er in Limburg is gebeurd, doet mij geweldig pijn," zegt initiatiefnemer Léon Keppels tegen 1Limburg. "Ik heb er twee dagen niet van geslapen en ik wilde per se iets doen voor de slachtoffers." Keppels was eerder al betrokken bij benefiet-evenementen na het hoog water van 1993 en 1995.

Regionale artiesten

"We hebben in korte tijd een bijzondere lijst aan artiesten kunnen samenstellen." Op die lijst staan onder meer zanger Gé Reijnders, de in Limburg zeer bekende Beppie Kraft en Emma Kok uit Kerkrade, winnaar van The Voice Kids. De complete lijst wordt later bekendgemaakt.

Emma Kok, winnares The Voice Kids familie Kok

Naast de optredens van de artiesten is er ook een veiling. "Er kan bijvoorbeeld worden geboden op wielershirts van Limburgse renners, maar mogelijk ook op huiskamerconcerten van sommige Limburgse artiesten."

Gratis stream

Het evenement wordt op woensdag 25 augustus gehouden in Valkenburg aan de Geul. "Dit is toch wel de kern van het rampgebied", zegt Keppels. Door de coronamaatregelen kunnen er maar een beperkt aantal bezoekers aanwezig zijn. Het concert is daarom via een gratis stream te volgen, "en hopelijk via zoveel mogelijk lokale en regionale zenders. Samen voor Limburg zijn we sterk."

STER reclame