NOS SportAangepast

Handboogschutter Wijler strandt in tweede ronde, ook Schloesser uitgeschakeld

Handboogschutter Steve Wijler is uitgeschakeld in de tweede ronde van het individuele olympische toernooi. De Nederlander moest zijn meerdere erkennen in Ilfat Abdullin uit Kazachstan: 6-4.

Na een gelijk opgaande eerste set (26-26) kwam Wijler in het tweede bedrijf tekort, met name omdat hij een keer de zeven trof. Abdullin noteerde onder andere twee tienen en won met 29-25.

Wijler moest in de achtervolging. Het werd 4-2 voor de Kazach na een score van 28-28. Ook de daaropvolgende set bleef onbeslist (28-28), waardoor Wijler de vijfde set moest winnen voor een shoot-off.

Dat gebeurde niet, want Abdullin hield opnieuw gelijke tred met Wijler (27-27) en zegevierde uiteindelijk met 6-4. Wijler rekende in de eerste ronde nog af met de vandaag 53 jaar geworden Pool Slawonir Naploszek: 6-4.

Woensdag werden Sjef van den Berg en Gijs Broeksma al uitgeschakeld in de tweede ronde.

Schloesser strandt ook

Bij de vrouwen plaatste Gabriela Schloesser-Bayardo zich niet voor de achtste finales. De Nederlandse ging in de tweede ronde kansloos onderuit tegen de Française Lisa Barbelin, de regerend Europees kampioene: 6-0.

De 27-jarige Schloesser-Bayardo, die in de gemengde landenwedstrijd met Wijler zilver pakte, was als nummer 28 van de wereld duidelijk niet opgewassen tegen de mondiale nummer twee.

De wind speelde een belangrijke factor tijdens de partij. Barbelin ging in de eerste set beter om met de omstandigheden en won deze met 24-21.

Gabriela Schloesser-Bayardo

Die lijn trok ze door en door een score van 28-26 sleepte ze ook de tweede set binnen, met een tussenstand van 4-0 als gevolg. Barbelin bleef koel en won ook de derde set met overtuiging: 29-24.

In de eerste ronde kroop Schloesser-Bayardo nog door het oog van de naald tegen de Russische Svetlana Gomboeva. Na een spannende partij moest een shoot-off de beslissing brengen.

De pijl van Schloesser-Bayardo belandde in de negen, terwijl Gomboeva slechts tot een acht kwam. Daardoor verscheen er een 6-5 uitslag op het bord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl