NOS NieuwsAangepast

3513 nieuwe besmettingen gemeld, cijfers vertekend door storing

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3513 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 499 minder dan gisteren.

De cijfers zijn echter niet volledig. Door een ict-storing bij de GGD zijn niet alle meldingen van positieve coronatests bij het RIVM binnengekomen. Volgens een RIVM-woordvoerder worden de meeste ontbrekende cijfers toegevoegd aan de cijfers van morgen.

In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 4846 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 49 procent minder dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting verder toe. Er liggen nu 629 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 616), van wie 164 op de IC (gisteren: 159), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 8 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 4 doden per dag, tegen 2 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 112 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 65.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl