Donyell Malen BVB

De transfer van Donyell Malen van PSV naar Borussia Dortmund is afgerond. De 22-jarige aanvaller heeft een contract tot medio 2026 bij de Duitse topclub getekend. PSV krijgt naar verluidt 30 miljoen euro voor de transfer.

In de zomer van 2017 kwam Malen voor ongeveer een half miljoen euro over van Arsenal naar PSV. Hij startte in de beloften en voegde zich na een succesvol seizoen bij de A-selectie.

Malen ontpopte zich vervolgens tot basisspeler bij PSV en speelde in september 2019 zijn eerste interland voor het Nederlands elftal. Bij zijn debuut tegen Duitsland wist hij meteen te scoren.

Tijdens het afgelopen EK kwam Malen in alle duels van Oranje in actie. Bij Dortmund moet hij het gemis van de naar Manchester United vertrokken Jadon Sancho opvangen.

"Borussia Dortmund is een Europese topclub, die in de Bundesliga altijd bovenin meedoet en ook in de Champions League hoge eisen aan zichzelf stelt", zegt Malen over zijn transfer.

"Ik kan bijna niet wachten om met mijn nieuwe ploeggenoten op het veld te staan, mezelf met de besten te kunnen meten", voegde hij eraan toe. "En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar de supporters en het stadion, waar heel Europa zo hoog van opgeeft".

Naast Haaland

Vermoedelijk komt Malen niet in de punt van de aanval terecht. Die plek lijkt bij Borussia voorbehouden aan de Noor Erling Haaland. Maar Malen kan natuurlijk ook als vleugelaanvaller uit de voeten. Denkbaar is bovendien een spelsysteem met twee spitsen.

"Donyell is een speler met een groot offensief potentieel, die doelgevaar uitstraalt, creativiteit brengt en over snelheid beschikt", zei technisch directeur Michael Zorc over zijn Nederlandse aanwinst.

STER reclame