Camping Stortemelk op Vlieland
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Op meerdere plekken in Nederland ondergelopen campings door zware regenbuien

De hevige regenbuien die gisteravond en vannacht over Nederland trokken hebben veel kampeerders natte voeten bezorgd. Op tal van plaatsen liepen campings onder water.

Zo kwam op Vlieland kampeerterrein Stortemelk voor een groot deel onder te staan. Sommige plaatsen zijn kletsnat. De brandweer kwam eraan te pas om het water weg te pompen.

"Volgens mij hebben we het nu weer aardig onder controle, maar er was plotsklaps heel veel regen", zegt een van de campingwachters tegen Omrop Fryslân. "Ik kom veel mensen tegen die dit gewoon niet verwacht hadden. Er is veel vochtigheid in de tenten. We zijn nu met zijn allen aan het kijken hoe we dit kunnen oplossen."

"Het is wel heel bizar dit, ik heb dit nog nooit meegemaakt," zegt een gast op de camping. "We hadden wel alles omhoog geplaatst. Maar uiteindelijk toch natte enkels. Ik dacht eerst: het waait wel over, een kort buitje kunnen we wel hebben op deze zandgrond. Maar het was toch wat erger," vult zijn medekampeerder aan.

Jonge campinggasten maken een duik in de plas op het grasveld

Ook de gasten op camping De Zonnehoeve in Oudenhoorn kregen het voor de kiezen. Een regenbui legde de camping voor een groot deel blank. "Je probeert met trekkers de boel droog te krijgen, maar het blijft hier nat en verzadigd", vertelt campinggast Ton tegen regionale omroep Rijnmond. "Tot aan het wiel, zo hoog stond het", wijst hij naar de plek des onheils. "Ook de aardappels onder de camper zijn nat geworden", zegt zijn vrouw Anja.

Campingeigenaar Gerben deelt trekkers en rieken uit aan de gasten om het water zo veel mogelijk weg te krijgen, maar de plassen blijven liggen. "Het is dweilen met de kraan open", zegt hij. "Je hoopt dat het niet te veel de vakantie beïnvloedt. Maar wij zeggen altijd dat niet het weer, maar de sfeer de vakantie bepaalt. Je ziet de echte kampeerders er altijd iets moois van maken."

Wim uit Dordrecht is zo'n kampeerder en hij zit ook niet bij de pakken neer. Sterker nog, hij wil niets van een verregende vakantie weten. "We trekken ons daar niet zoveel van aan. We laten ons hier niet wegsturen", verwijst hij naar de wolkbreuk.

Advertentie via Ster.nl