De beschadigde voordeur van de slagerij Bart Meesters

Bij een islamitische slagerij in Den Bosch is vannacht een explosief afgegaan. De voordeur van de winkel raakte daarbij beschadigd. Ook enkele auto's en een bushokje zijn beschadigd. Het gaat vooral om glasschade. Bij de winkel vond de politie nog een tweede explosief, dat niet is afgegaan.

Buurtbewoners schrokken rond 02.00 uur wakker van een harde knal. "We zaten rechtop in bed", vertelt een vrouw die vlak bij de winkel woont tegen Omroep Brabant. "De boel begon te trillen en alarmen van auto's gingen af."

Zo zag het er kort na de explosie uit bij de slagerij:

Explosie bij slagerij in Den Bosch

Een man die aan de overkant woont, werd ook wakker van de knal. "Eerst dacht ik aan vuurwerk, maar het leek me toch heftiger. Mijn vrouw was wel even bang, maar toen ik naar buiten keek, was er eigenlijk niks te zien. Vervolgens zijn we toch maar weer gaan slapen."

Toen hij vanochtend naar zijn werk wilde gaan ontdekte hij dat zijn auto, die bij de winkel geparkeerd stond, beschadigd is. "Een ruit ligt eruit en er zitten putjes in de zijkant van de auto. Van scherven, denk ik. Ze komen hem zo ophalen. Vervelend, want op het werk zitten ze nu toch op mij te wachten."

Bart Meesters

Uit voorzorg moesten de bewoners van dertien huizen in de buurt van de winkel enige tijd hun huis uit. Ze werden opgevangen in een buurthuis. Rond 06.30 uur mocht iedereen weer naar huis.

Het tweede explosief is meegenomen en zal door de EOD tot ontploffing worden gebracht.

STER reclame