De brand op het terrein van de voormalige camping SQ Vision

Een grote brand heeft gisteravond het horecagebouw van de voormalige camping de Zwarte Bergen in Luyksgestel in de as gelegd. Hoewel de camping al enige tijd gesloten is, wonen er op het terrein nog zeker drie mensen.

Chantal is een van de bewoners die het gisteravond mis zag gaan. Ze woont enkele meters van het afgebrande pand. "Het was echt bizar. Ik zag rook uit het dak komen. In een mum van tijd stond heel het pand in lichterlaaie. Blussen had geen zin meer. Ik was doodsbang dat het over zou slaan", zegt ze tegen Omroep Brabant.

"Ik heb mijn hondje snel naar mijn ouders gebracht en met de brandweer afgesproken dat ze de bomen voor mijn tent zouden nathouden. Dat is gelukt."

Ook bewoner Laurens, die even verderop woont, beleefde angstige momenten. "Ik was bang dat er een bosbrand zou ontstaan. Dan kun je geen kant meer op."

De brand op het terrein werd rond 22.00 uur ontdekt. De brandweer zette zo'n vijftig mensen in om het vuur te bestrijden.

Bekijk hier beelden van de brand:

Grote brand op voormalige camping in Luyksgestel

Rond 23.30 uur meldde de brandweer dat ze de brand gecontroleerd laten uitbranden. Het gebouw van circa 20 bij 50 meter was niet meer te redden.

Het is niet de eerste keer dat er brand uitbrak op het park. In maart en juni brandde een schuur en een chalet af. Chantal gaat uit van brandstichting. "Het vliegt niet zomaar in brand." Ook bewoner Laurens deelt die mening. "Ik schrik hier niet meer van. Het is iedere keer raak hier. Vorige week was er nog een brand in een schuurtje en nu dus het restaurant."

De politie kan niet bevestigen dat het om brandstichting gaat. De terreinbeheerder van de camping was niet bereikbaar voor commentaar.

Chantal kijkt naar de resten van het voormalig restaurant Omroep Brabant

Overigens zou het horecagebouw dat gisteravond is afgebrand binnenkort worden afgebroken. Op het terrein van de voormalige camping komt namelijk een nieuw vakantiepark met 340 luxe recreatiehuisjes. Mensen die een chalet of caravan hadden staan op De Zwarte Bergen, moesten daar uiterlijk per 1 juli van dit jaar uit. Toch zitten zeker drie bewoners er nog. Zij kunnen, naar eigen zeggen, voorlopig nergens anders heen.

STER reclame