NOS Nieuws

RIVM: 4665 nieuwe besmettingen, stuk lager dan weekgemiddelde

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4665 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 622 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 6454 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 36 procent minder dan in de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 533 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 504), van wie 134 op de IC (gisteren: 116), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 4 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 3 doden per dag, tegen 1 dode per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 104 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 52.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl