De demonstranten dragen vlaggen van andere landen
NOS NieuwsAangepast

Duizenden mensen bij demonstratie tegen coronaregels in Amsterdam

In Amsterdam zijn duizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen onder meer de coronamaatregelen. Om hoeveel mensen het precies ging, is niet te zeggen. Rond 17.00 uur was de betoging afgelopen.

Volgens de politie verliep de demonstratie rustig en zijn er geen bijzonderheden te melden. Er is niemand aangehouden.

Veel demonstranten liepen met vlaggen van andere landen. Ook waren er betogers met gele paraplu's, die ook bij eerdere protesten te zien waren. Sommigen droegen borden met teksten als 'Wanneer wordt de politie wakker', 'Freedom for all' en 'Rage against vaccine'.

Coronademo Amsterdam

Aan het begin van de middag begon de groep vanaf de verzamelplek in Amsterdam Nieuw-West aan een mars door de omgeving. De politie was aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

De organisatie wilde eigenlijk in het Westerpark verzamelen en door de Amsterdamse binnenstad wandelen. Dat werd verboden door locoburgemeester Moorman, onder meer omdat het daar te druk is.

Andere steden

De demonstratie is onder meer georganiseerd door de actiegroepen United We Stand Europe en het Algemeen Burger Collectief. De betoging draagt de naam World Wide Demonstration. Onder die noemer werden vandaag in meer steden over de wereld demonstraties aangekondigd.

Ook in Sydney waren duizenden mensen bij een betoging tegen de coronaregels:

Duizenden Australiërs demonstreren tegen coronabeperkingen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl