Reshmie Oogink tijdens de vorige Olympische Spelen in Rio
NOS Sport

Geen Spelen en einde carrière voor taekwondoka Oogink na positieve coronatest

Taekwondoka Reshmie Oogink mist de Olympische Spelen vanwege een positieve coronatest. De 31-jarige Almelose moet volgens het protocol van de organisatie een periode van tien dagen in isolatie. Dat betekent dat ze niet mee kan doen aan het taekwondo-toernooi, dat zaterdag begint.

"Ik heb er geen woorden voor", aldus Oogink. "Ik heb er alles aan gedaan en keihard gewerkt om hier te komen, ook na mijn zware knieblessures. En nu houdt het op deze manier op. Dit is het einde van mijn carrière."

"Het is een horrorscenario wat nu gebeurt. Ik zal nooit meer een medaille halen op de Spelen", zegt Oogink, die geen idee heeft waar ze de besmetting heeft opgelopen.

Oogink na coronabesmetting: 'Het is me een raadsel hoe het gebeurd is'

"Ik ben zo voorzichtig geweest, al anderhalf jaar. Ik zat op verzoek en in overleg met NOC* NSF buiten het dorp in een bubbel. Mijn trainingspartner komt uit Canada en mocht het dorp niet in. Ik ben alleen van het hotel naar de trainingslocatie geweest. Het is een shock, ik heb helemaal nergens last van."

In hetzelfde vliegtuig

Naast de besmetting van Oogink is ook een staflid van de roeiploeg positief bevonden. Samen met Oogink komt daarmee het aantal besmettingen binnen het Nederlandse team op drie. Woensdag werd al bekend dat skateboardster Candy Jacobs niet in actie kan komen op de Spelen door een positieve coronabesmetting.

Opvallend is dat zij alle drie in hetzelfde vliegtuig naar Tokio zijn gevlogen. Het is niet duidelijk of zij de besmetting daar hebben opgelopen.

Geen paniek

"Ik maak mij geen zorgen, maar het doet mij wel pijn", reageerde chef de mission Pieter van den Hoogenband. "Ik heb daar verdriet van. Ik vind het vreselijk voor de sporters en het staflid."

"Het is zaak om de rust te bewaren en je gezond verstand te gebruiken", aldus Van den Hoogenband. "Je houdt hier rekening mee, maar er is absoluut geen paniek."

Bekijk hieronder de reactie van chef de mission Pieter van den Hoogenband:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl