Zahavi en Götze helpen sterk PSV aan riante uitgangspositie tegen Galatasaray Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PSV heeft goede zaken gedaan op weg naar de groepsfase van de Champions League. Het moet gek lopen, willen de Eindhovenaren zich niet plaatsen voor de derde voorronde van het miljardenbal, na een overtuigende zege in het eerste treffen met Galatasaray: 5-1.

De ploeg van trainer Roger Schmidt was heer en meester in eigen huis, met Eran Zahavi als de gevierde man. De Israëlische spits maakte drie treffers en leverde de assist bij de 3-1 van Mario Götze. Volgende week woensdag is de return in Istanbul.

"Het was een bijna perfecte avond. Hij was perfect geweest als we geen doelpunt tegen hadden gekregen", zei Zahavi na afloop. "We hebben een grote, grote stap gezet. Maar we zijn pas halverwege. In Istanbul wordt het sowieso lastig, we zijn pas halverwege. Maar dit is wel een flinke stap."

Droomstart

PSV kende een droomstart. Zahavi profiteerde na anderhalve minuut spelen van een enorme blunder van doelman Fernando Muslera en schoof de bal simpel in het doel.

Eran Zahavi Pro Shots

Kort daarna kreeg Yorbe Vertessen een enorme kans na nieuw geklungel in de Turkse defensie, maar de jonge Belg kon niet scoren.

Madueke plaag

Bij afwezigheid van sterkhouders Donyell Malen en Denzel Dumfries, het tweetal heeft een vertrekwens en wordt gelinkt aan diverse Europese clubs, liet Noni Madueke zich zien. De 19-jarige aanvaller was een voortdurende plaag voor de verdediging van Galatasaray en leverde de assist bij de 2-0.

Via Ibrahim Sangaré en Götze kwam de bal terecht bij Madueke. Hij legde de bal breed op Zahavi, die eenvoudig zijn tweede van de avond binnentikte. De Eindhovenaren leken op rozen te zitten, totdat Emre Kilinç vlak voor rust de 2-1 binnenkopte.

Noni Madueke was een plaag voor de Galatasaray-defensie ANP

Na rust stelde PSV orde op zaken. Galatasaray, met Ryan Babel in spits en de in Breda geboren en getogen Ömer Bayram als linksback, had ook in de tweede helft weinig in te brengen en Götze schoot na een even soepele als fraaie voetbeweging van Zahavi op mooie wijze de 3-1 binnen.

Uitstekende uitgangspositie

PSV controleerde de wedstrijd, wat Schmidt de luxe bood om Marco van Ginkel, Vertessen en Madueke ruim voor het laatste fluitsignaal te wisselen.

Het feest in het Philips-stadion, dat voor twee derde gevuld was, was compleet toen in de slotfase eerst Zahavi en daarna Götze het net vond. De 5-1 eindstand betekent dat PSV met een gezonde dosis zelfvertrouwen en een uitstekende uitgangspositie kan afreizen naar Turkije.

Statistieken PSV - Galatasaray

STER reclame