ANP

De familie van Peter R. de Vries bedankt alle belangstellenden die naar theater Carré zijn gekomen om afscheid te nemen van de vermoorde misdaadverslaggever. "Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen gekomen zijn om Peter een laatste eer te bewijzen", schrijft zijn zoon Royce de Vries op Twitter.

Vanuit het hele land reisden vandaag mensen af naar Amsterdam. Uitvaartbedrijf Monuta schatte rond 20.00 uur dat er tot dan toe 6000 mensen binnen waren geweest. Het was druk, maar de dag verliep respectvol, zegt een woordvoerder. "Iedereen was vooral bezig met afscheid nemen."

Eigenlijk zouden de deuren om 20.00 uur sluiten, maar vanwege de aanhoudende belangstelling werd besloten mensen langer toe te laten. De gemeente liet rond 20.15 uur weten dat alleen diegenen die al in de rij stonden nog naar binnen mogen. Nieuwkomers mochten niet meer aansluiten.

De eerste bezoekers stonden al vroeg in de ochtend voor Carré te wachten. Op het toppunt van de drukte was de wachttijd volgens de politie opgelopen tot drie uur. Om 18.30 uur moesten mensen nog anderhalf uur in de rij staan.

Honderden mensen stonden toen in de rij:

Rij voor Carré groeit en is honderden meters lang

Peter R. de Vries werd op 6 juli in het centrum van Amsterdam neergeschoten na zijn optreden in RTL Boulevard. Anderhalve week later overleed hij aan zijn verwondingen. Morgen vindt de uitvaart plaats in besloten kring.

STER reclame