NOS NieuwsAangepast

6945 nieuwe coronabesmettingen, daling lijkt ingezet

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6945 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 142 meer dan gisteren.

Op weekbasis stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 9460 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 13 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

Tegelijkertijd begint het aantal positieve tests een daling te vertonen. Waar een week geleden op woensdag nog ruim 10.000 positieve tests werden gemeld, zijn dat er nu zo'n 3000 minder. De komende dagen moet blijken of de daling definitief is ingezet.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 428 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 415), van wie 106 op de IC (gisteren: 100), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

3 overleden covidpatiënten

Bij het RIVM werden 3 overleden covidpatiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 2 doden per dag, tegen 1 dode per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 73 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 33.

Een groot deel van de positieve testen komt door de besmettelijkere deltavariant. NOS op 3 maakte eerder deze video over de mutatie van het virus:

De dominante deltavariant, uitgelegd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl