Jeugdinternational Justin Kluivert begon zijn loopbaan bij Ajax en speelde daarna bij AS Roma en RB Leipzig
NOS Voetbal

Nice pakt door en haalt na Stengs ook Kluivert naar Zuid-Frankrijk

Justin Kluivert zet zijn loopbaan voort in de Ligue 1. De 22-jarige aanvaller speelt komend seizoen bij Nice, dat vorige week woensdag ook al Calvin Stengs naar Zuid-Frankrijk haalde.

Nice huurt Kluivert voor één seizoen van AS Roma, waar hij uit de gratie was geraakt. De oud-Ajacied hoefde zich van de nieuwe trainer José Mourinho niet te melden voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Als de samenwerking bevalt, heeft Nice de mogelijkheid Kluivert definitief over te nemen voor een contractueel vastgelegde transfersom.

Kluivert werd afgelopen seizoen al door Roma verhuurd aan RB Leipzig, maar hij wist ook daar geen basisplaats af te dwingen. Ook de Duitse topclub had een optie tot koop op de jonge aanvaller, maar besloot die niet te lichten.

In Nice komt Kluivert, die zijn loopbaan bij Ajax begon, twee oude bekenden tegen. Met Stengs speelde hij samen bij Jong Oranje, terwijl hij spits Kasper Dolberg nog kent van twee gezamenlijke seizoenen in Amsterdam.

Nice stelde deze zomer met Christophe Galtier een nieuwe trainer aan. De Fransman zorgde vorig seizoen met Lille voor een stunt door de Franse titel te pakken, ten koste van onder meer het sterrenensemble van Paris Saint-Germain. Galtier zou zich persoonlijk met de komst van Kluivert hebben bemoeid.

Kluivert wordt overigens vertegenwoordigd door Mino Raiola, de Haarlemse voetbalmakelaar die deze zomer overuren maakt. Hij bracht Stengs dus al naar Nice, en zoekt ook naar nieuwe clubs voor Donyell Malen, Myron Boadu, Denzel Dumfries en Owen Wijndal.

Justin Kluivert speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij RB Leipzig

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl