Marjorie Taylor Green
NOS Nieuws

Twitter schorst Republikeins Congreslid om delen misleidende corona-info

Het Amerikaanse Congreslid Marjorie Taylor Greene mag twaalf uur lang niet twitteren. De Republikein uit Georgia is door Twitter geschorst, omdat ze misleidende berichten over het coronavirus heeft geplaatst.

Greene is een uitgesproken tegenstander van vaccineren en het dragen van mondkapjes. Ook was ze aanhanger van complottheorieën, waarvan ze zich begin dit jaar distantieerde.

Gisteren twitterde ze dat een coronabesmetting niet gevaarlijk is voor mensen onder de 65 jaar die geen overgewicht hebben. Dat bericht is nog wel te lezen, maar Twitter heeft erbij gezet dat het misleidend is.

Greene deed eerder opmerkelijke uitspraken. Zo zei het Republikeinse Congreslid dat coronamaatregelen die door de Democraten waren genomen vergelijkbaar zijn met "een tijd en geschiedenis waarin mensen werden gedwongen om een gele ster te dragen". "Die mensen werden in treinen gestopt en naar gaskamers in nazi-Duitsland vervoerd." Na een bezoek aan het Holocaust Memorial Museum in Washington bood ze excuses aan voor die uitspraak.

Eerder zei ze dat bosbranden in Californië waren aangestoken door laserstralen uit de ruimte en dat rijke Joden die er geld aan wilden verdienen daarbij hadden geholpen.

Marjorie Taylor Greene werd eerder dit jaar vanwege haar denkbeelden uit twee parlementscommissies gezet. Twitter schorste haar in april ook al, maar dat bleek achteraf onterecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl