NOS Nieuws

Schietincident A73 bij Horst: drie agenten en verdachte gewond

Op de A73 bij Horst, Limburg, zijn vannacht drie agenten gewond geraakt, meldt de politie. Twee agenten werden aangevallen door een verwarde man die ze vervoerden. Een derde agent raakte gewond bij het overmeesteren van de verdachte, die zelf ook gewond raakte.

Het incident begon nadat de politie eerder op de avond iemand had meegenomen die verward gedrag vertoonde. Een woordvoerder van de politie zegt dat de man in een dienstwagen naar een zorginstelling werd gebracht.

Onderweg naar de instelling ging het mis. "Twee collega's werden zwaar mishandeld door de verdachte", zegt de woordvoerder. "De twee politieagenten hebben vervolgens de dienstwagen op de vluchtstrook geparkeerd om hulp in te schakelen van collega's."

"Toen is de verdachte uit de politieauto ontsnapt en te voet de snelweg overgestoken. Hierbij heeft de politie een schot gelost."

Derde agent gewond

Bij de achtervolging raakte nog een derde agent gewond. Hij werd met zijn twee collega's overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond. De verdachte is opgenomen in het Radboud UMC in Nijmegen. Zijn toestand is stabiel. Hoe het met de agenten gaat, is niet bekend.

De weg was na het incident urenlang in beide richtingen afgesloten voor politieonderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl