Danny Noppert (l) en Peter Wright (r)
NOS Sport

Ook Noppert onderuit in Blackpool, Van Gerwen moet Nederlandse eer hoog houden

Na Jermaine Wattimena, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort op zaterdag heeft ook Danny Noppert de eerste ronde van het World Matchplay-toernooi in het Engelse Blackpool niet overleefd. 'The Freeze' uit Joure verloor kansloos van de als tweede geplaatste Peter Wright.

De excentrieke Schot Wright toonde vorige week met zijn zege op Michael van Gerwen in de finale van het Players Championship 20 in Coventry al zijn goede vorm. Dat was voor 'Snakebite' zijn derde toernooizege van het jaar. In de kwartfinales had Wright al met 6-3 van Noppert gewonnen.

Peter Wright

De 30-jarige Noppert won in Blackpool de eerste leg, maar zag Wright daarna hard weglopen. De Schot won zes legs op rij en stootte in rap tempo door naar een 10-2 overwinning.

Uitslagen eerste ronde zondag

Krzysztof Ratajski-Brendan Dolan 10-4
Callan Rydz-Glen Durrant 10-6
Rob Cross-Ross Smith 10-8
Luke Humphries-James Wade 10-3
Joe Cullen-Chris Dobey 10-8
Michael Smith-Ryan Searle 10-7
Peter Wright-Danny Noppert 10-2
José de Sousa-Gabriel Clemens 10-2

Voor Wright was de zege op Noppert slechts een eerste stap naar iets groters. Vooraf zei hij: "Ik ga dit toernooi winnen en ik ga het WK winnen. Zet daar maar een pond op in."

Luke Humphries zorgde eerder op zondag voor een verrassing door zijn als vierde geplaatste Engelse landgenoot James Wade met 10-3 uit het toernooi te stoten.

Luke Humphries (l) en James Wade (r)

Maandag is het de beurt aan Michael van Gerwen om de Nederlandse eer hoog te houden. De als derde geplaatste Van Gerwen, die het toernooi in 2015 en 2016 won, neemt het op tegen de Australiër Damon Heta.

Het toernooi duurt nog tot volgende week zondag, dan staat de finale op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl