NOS NieuwsAangepast

Ziekenhuisbezetting loopt licht op, 10.247 positieve tests

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 10.247 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 856 minder dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests juist: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 10.052 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 79 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt weer, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De afgelopen week werden 245 mensen opgenomen in het ziekenhuis, tegen 80 een week eerder. De meeste mensen werden opgenomen buiten de intensive care.

Dat is ook te zien in de ziekenhuisbezetting: het aantal mensen dat in het ziekenhuis ligt, minus patiënten die zijn ontslagen of overleden. Een week geleden lagen er 206 mensen in het ziekenhuis, nu 311.

Tegelijkertijd is de ziekenhuisbezetting nog veel lager dan in de afgelopen maanden. Iets meer dan twee maanden geleden lagen er nog ruim 700 mensen in het ziekenhuis. Toen was de trend echter neerwaarts, terwijl er nu vooralsnog meer mensen de ziekenhuizen binnenkomen dan verlaten.

Bij het RIVM werd één overleden covid-patiënt gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld één dode per dag, net als een week eerder.

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is ook internationaal gezien relatief hoog. Onze buurlanden kennen relatief veel minder coronabesmettingen, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk. Nederland telt ook meer gevallen per miljoen inwoners dan Spanje, Griekenland en Frankrijk, waar het aantal besmettingen ook oploopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl