Het strand van Mallorca
NOS Nieuws

Nederlander (18) opgepakt voor zware mishandeling van landgenoot op Mallorca

De Spaanse politie heeft een Nederlander van 18 opgepakt op verdenking van het mishandelen van een 27-jarige man, eveneens uit Nederland. Dat gebeurde woensdag op het eiland Mallorca, in de badplaats Playa de Palma. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand op de intensive care.

Volgens de krant Ultima Hora hoort de verdachte bij een groep van negen Nederlanders die amok maakten op het eiland. Ze waren uit een nachtclub gezet en zochten daarna de confrontatie met landgenoten. Daarbij raakten vijf mensen gewond.

Een jonge man werd bewusteloos geslagen, de 27-jarige man die nu in het ziekenhuis ligt raakte eveneens buiten bewustzijn en werd aan de beademing gelegd, bericht Diario de Mallorca. Hij zou, terwijl hij op de grond lag, tegen het hoofd zijn geschopt en een hersenbeschadiging hebben opgelopen.

De jonge verdachten zijn op de vlucht geslagen en vertrokken een dag eerder dan gepland naar Nederland. Een 18-jarige man werd wel opgepakt. Hij moest op het eiland blijven om de sleutels van hun huurhuis in te leveren. Volgens de krant Ultima Hora gaat de Spaanse politie een arrestatiebevel uitvaardigen voor de anderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl