NOS NieuwsAangepast

RIVM: 11.363 nieuwe besmettingen, R-getal op hoogste niveau ooit

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 11.363 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 330 meer dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 9820 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 213 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 265 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 230), van wie 75 op de IC (gisteren: 72), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 2 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 2 doden per dag, tegen 1 dode per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 35 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 20.

Het zogenoemde R-getal bedroeg op 1 juli maar liefst 2,91. Dat betekent dat 100 besmette mensen samen 291 anderen besmetten en het virus dus snel om zich heen grijpt. Alleen als de R onder de 1 is, neemt de verspreiding van het virus af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl