NOS Nieuws

RIVM: 11.064 nieuwe coronabesmettingen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 11.064 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 606 meer dan gisteren. Het is voor het eerst sinds Eerste Kerstdag, bijna zeven maanden geleden, dat in 24 uur tijd meer dan 11.000 positieve tests zijn geregistreerd.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 9191 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is vier keer zo veel als de zeven dagen daarvoor.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 230 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 212), van wie 72 op de IC (gisteren: 74), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Sinds een week stijgt het aantal opnames in het ziekenhuis, vooral buiten de intensive care. Het aantal mensen in het ziekenhuis is wel nog veel lager dan bijvoorbeeld een maand geleden, maar neemt wel toe.

Bij het RIVM werden 3 overleden covid-patiënten gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 2 doden per dag, tegen eveneens 2 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 31 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 24.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl