Een coronatest wordt afgenomen in een teststraat
NOS Nieuws

RIVM: 10.492 nieuwe coronabesmettingen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 10.492 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 2632 meer dan gisteren.

Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 8400 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 414 procent meer dan de zeven dagen daarvoor.

Twee weken geleden werden nog gemiddeld 600 coronabesmettingen per dag gemeld. Een week geleden waren dat er gemiddeld 1600.

De meeste besmettingen zijn onder jongeren. Tegelijkertijd loopt het aantal besmettingen onder de oudere leeftijdsgroepen op, waaronder zestigers en zeventigers. Nog steeds is een aanzienlijk deel van hen niet gevaccineerd of niet volledig gevaccineerd. Zij lopen relatief veel risico op een ernstiger ziekteverloop. Van de 60- tot 64-jarigen is maar 61 procent volledig ingeënt. Vijftigers lopen wat minder risico, maar zijn nog veel minder vaak volledig gevaccineerd: van de 50- tot 54-jarigen is dat maar de helft.

212 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 212 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 204), van wie 74 op de IC (gisteren: 75), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 overleden covid-patiënt

Bij het RIVM werd 1 overleden covid-patiënt gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 1 dode per dag, tegen 2 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 31 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 24.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl