Bondscoach Dean Gorré
NOS Voetbal

Suriname bij rentree op Gold Cup in eerste groepsduel onderuit tegen Jamaica

Suriname heeft zijn rentree op de Gold Cup niet kunnen opluisteren met een zege. Jamaica was in het eerste groepsduel met 2-0 te sterk voor het elftal van bondscoach Dean Gorré.

Suriname doet voor het eerst sinds 1985 weer mee aan het kampioenschap van Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied, mede dankzij de impulsen van profspelers uit de eredivisie.

Tegen Jamaica, dat ook beschikt over een aantal jongens uit grote competities, debuteerde Ajax-verdediger Sean Klaiber in de basis. Door snelle goals van Shamar Nicholson en Bobby Reid werd ook het tiende duel ooit van Suriname op de Gold Cup niet gewonnen.

Dion Malone en Ridgeciano Haps hebben hun handen vol aan Leon Bailey

Suriname treft in de poule ook nog Costa Rica en Guadeloupe, die nu tegen elkaar speelden. De bijna 36-jarige Bryan Ruiz, voormalig speler van FC Twente en PSV, is nog steeds een van de sterren van Costa Rica, dat met 3-1 won. De beste twee landen uit de groep gaan door naar de laatste acht.

Curaçao, dat tijdens de vorige editie verrassend de kwartfinales haalde, moest zich vanwege coronabesmettingen binnen de selectie terugtrekken van het toernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl