NOS NieuwsAangepast

Twee gewonden in Den Haag bij geweldsincident, ook dode aangetroffen

In Den Haag zijn aan het eind van de ochtend twee gewonden gevallen bij een "ernstig geweldsincident", in de woorden van de politie. Nabij de plek van het incident trof de politie een overledene aan in een auto. Volgens de politie was de overleden persoon verdachte van het geweldsmisdrijf.

Vlak voor het middaguur kreeg de politie een melding dat er op de Leggelostraat meerdere personen gewond waren geraakt bij een geweldsincident en dat de verdachte was gevlucht. In een pand werd een 36-jarige vrouw uit Rijswijk en een 53-jarige man uit Rijswijk gevonden.

Terwijl de slachtoffers werden geholpen werd volgens de politie in een auto aan de Haveltestraat een zwaargewonde man gevonden. "Reanimatie mocht niet meer baten, de 67-jarige man uit Rijswijk overleed ter plaatse", zegt de politie. Volgens de politie heeft de man zelfmoord gepleegd.

Het incident gebeurde in een vestiging van Parnassia, waar een ggz-team is gevestigd dat mensen met ernstige psychische problemen begeleidt en behandelt. De twee slachtoffers zijn medewerkers van de instelling.

De omgeving werd direct afgezet en ook werd er een traumahelikopter opgeroepen:

Hulpdiensten massaal aanwezig na geweldsincident in Den Haag

De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hen gaat, is niet duidelijk. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht, hoewel de verdachte niet meer leeft. "Dat alle betrokkenen uit Rijswijk komen, lijkt vooralsnog op toeval te berusten en geen link te hebben met het incident", aldus de politie.

Een ooggetuige vertelde aan Omroep West rond het middaguur meerdere knallen te hebben gehoord. De politie kan niet zeggen of er daadwerkelijk is geschoten en waardoor de personen gewond zijn geraakt "We willen eerst duidelijk hebben wat er is precies is gebeurd", laat een woordvoerder weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl