De crashtender aan het werk bij de brand in Bodegraven Media TV

De opgelaaide grote brand bij het bedrijf Groenland Kip in Bodegraven is vrijwel geblust. Dat lukte dankzij de inzet van een zogeheten crashtender van Rotterdam/The Hague Airport, meldt de veiligheidsregio Hollands Midden. Zo'n speciaal blusvoertuig kan veel water in een keer spuiten.

Het vuur leek aan het eind van de middag onder controle, maar bij het nablussen en slopen werd een nieuwe brandhaard gevonden. Daarbij ontstond opnieuw veel rook.

Eerder op de dag gold er enkele uren een snelheidsbeperking op de A12 vanwege de rookoverlast. Ook werd een NL-Alert uitgestuurd. Omwonenden die last hadden van de rook moesten ramen en deuren sluiten.

Vanmorgen rond 06.00 brak de brand uit in een van de zes loodsen van het bedrijf. Op dat moment was alleen de portier in het pand aanwezig. Die wist veilig naar buiten te komen. Doordat de loodsen allemaal aan elkaar zijn geschakeld, had het vuur vrij spel.

Explosies

"Het is lang spannend geweest of we een deel van het pand in Bodegraven konden behouden," zei een woordvoerder van de veiligheidsregio eerder. Het ging beter toen de brandweer met behulp van een kraan gericht kon slopen en blussen.

In de panden stonden volgens Omroep West gasflessen. Die explodeerden door de brand, waardoor in de omgeving meerdere knallen te horen waren, zegt een woordvoeder van de brandweer.

Bekijk hier beelden van de brand:

Grote brand in Bodegraven

STER reclame