Lichamen van overledenen worden naar buiten gedragen door de brandweer AFP

Bij een grote brand in een fabriek in Bangladesh zijn zeker 52 mensen om het leven gekomen. Ook zijn ten minste dertig mensen gewond geraakt.

De brand in de levensmiddelenfabriek in Rupganj, net buiten hoofdstad Dhaka, brak gistermiddag uit. Volgens het hoofd van de brandweer hebben brandbare chemische stoffen en stapels plastic die binnen lagen opgeslagen vlamgevat.

Het vuur was moeilijk te blussen

Grote brand in levensmiddelenfabriek Bangladesh

De deuren waren vergrendeld toen de brand uitbrak, waardoor mensen vast kwamen te zitten. Sommigen sprongen van de bovenste, zesde verdieping van het gebouw om aan de vlammen te ontsnappen.

Het is onduidelijk hoeveel mensen er aanwezig waren in de fabriek op het moment dat de brand uitbrak. In eerste instantie maakte de politie melding van drie doden, maar dat aantal liep sterk op toen brandweerlieden op de bovenste verdiepingen van het gebouw gingen zoeken naar overlevenden. 25 mensen konden op het dak van de fabriek worden gered door brandweerlieden.

Reddingswerkers halen nog steeds lichamen uit de fabriek, waar fruitsap en snoep werd geproduceerd. De brand woedt nog altijd, maar is onder controle. Honderden familieleden van medewerkers wachten buiten de fabriek in de hoop hun dierbaren levend terug te zien.

In Bangladesh zijn er geregeld branden in bedrijfspanden, waarbij vaak veel mensen om het leven komen. In 2013 kwamen bij de instorting van een kledingfabriek buiten Dhaka 1135 mensen om.

STER reclame