De toen 9-jarige Laurent Simons in 2019
NOS Nieuws

Belgisch-Nederlandse jongen (11) slaagt summa cum laude voor bachelor

De 11-jarige Laurent Simons heeft de bachelor fysica afgerond aan de Universiteit Antwerpen. Hij slaagde summa cum laude, met ongeveer een 9 gemiddeld op zijn diploma.

Simons deed slechts een jaar over de bachelor, terwijl er eigenlijk drie jaar voor de studie staat. De Belgisch-Nederlandse jongen gaat nu verder met een master fysica aan dezelfde universiteit. "Ik heb al een paar vakken afgerond", zei hij vandaag tegen persbureau ANP.

Hoelang hij over de master gaat doen, weet de hoogbegaafde tiener nog niet. In de toekomst wil hij als wetenschapper aan de slag. "Ik wil uiteindelijk zoveel mogelijk delen van het lichaam kunnen vervangen door nagemaakte organen."

Vertrouwensbreuk

Simons staat te boek als wonderkind. Hij begon als tweejarige op de basisschool en ging al op zijn zesde naar het gymnasium. Anderhalf jaar later startte hij met de studie electrical engineering aan de TU Eindhoven.

Die studie rondde hij niet af, omdat er in 2019 een vertrouwensbreuk ontstond tussen zijn ouders en de universiteit. Simons lag op koers om de jongste academicus ooit te worden, maar de universiteit achtte het niet realistisch om hem nog voor zijn tiende verjaardag te laten afstuderen. Met een ruimer tijdpad gingen de ouders van de piepjonge student niet akkoord. Volgens zijn ouders zou Simons bovendien slachtoffer zijn van 'pestgedrag' op de universiteit.

Er waren vervolgens plannen om Simons in Israël of de Verenigde Staten te laten studeren, maar uiteindelijk ging hij naar de Universiteit Antwerpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl