ANP

De aanslag op Peter R. de Vries veroorzaakte een enorme schok in Nederland, ook onder de collega's van de misdaadverslaggever. Jan Meeus van NRC vertelt over hoe bang hij nu is, en over de twee verdachten die tot nu toe zijn opgepakt.

Dit soort liquidaties worden steeds vaker uitgevoerd door jonge jongens, vertelt advocaat Vito Shukrula. Hij schetst de achtergrond van zulke jongens. Verder vertelt voormalig PvdA-politicus Lodewijk Asscher over zijn werk als zogenoemde 'kwartiermaker' in Heerlen-Noord.

Onze politieke verslaggevers Lars Geerts en Wilma Borgman blikken tenslotte terug op het afgelopen politieke jaar.

Je kunt deze aflevering van Het Beste uit het Oog hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

STER reclame