Sanne Thijssen wint het CHIO van Rotterdam
NOS Sport

Amazone Thijssen verrast met winst op CHIO van Rotterdam

Amazone Sanne Thijssen heeft bij de 72ste editie van het CHIO van Rotterdam voor een verrassing gezorgd door de Grote Prijs op haar naam te schrijven.

De 22-jarige Limburgse verwees zondagmiddag in het Kralingse Bos met de 15-jarige hengst Con Quidam de sterke Amerikaan McLain Ward naar de tweede plaats. Kim Emmen werd met Jack van het Dennenhof derde.

Zonder fouten

Thijssen kwam in de barrage als eerste van de vijftien combinaties in de ring. Ze nam risico's, liet Con Quidam korte wendingen maken en bleef foutloos in 33,10.

"Ik had echt niet gedacht hier te winnen", aldus een wat verbouwereerde Thijssen na afloop. "Er zaten hier abnormaal goede ruiters in de barrage, ik mag blij zijn als ik topvijf heb."

Ward was uiteindelijk 0,03 langzamer en Emmen 0,42. Marcus Ehning kwam als laatste in actie, was halverwege iets sneller, maar Funky Fred wierp daarna een balk af.

Onder toeziend oog van de bondscoach

Bondscoach Rob Ehrens keek toe in de stromende regen, hij kon alle combinaties nog eens in actie zien voor hij maandag zijn olympische equipe bekendmaakt.

Thijssen wint verrassend CHIO, bondscoach kan iedereen nog in actie zien voor Tokio

Zijn ploeg zal hoe dan ook in Tokio met heel andere omstandigheden te maken krijgen, namelijk de hitte. Maar Ehrens ziet het met vertrouwen tegemoet.

"Hoe drukker je je maakt over hitte, hoe warmer het wordt. We weten hoe we ermee om moeten gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl