NOS Wielrennen

Van der Breggen grijpt macht in tweede etappe Giro d'Italia Donne

Van der Breggen grijpt macht in Giro d'Italia Donne

Anna van der Breggen heeft de macht gegrepen in de Giro d'Italia Donne (voorheen Giro Rosa). De wereldkampioene van SD Worx toonde zich in de 100 kilometer lange tweede etappe van Boves naar Prato Nervoso de sterkste en kwam solo aan bovenop de Colle del Prel.

Van der Breggen was 5 kilometer onder de top van de slotklim (13 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5) weggesprongen uit het uitgedunde peloton en finishte met een voorsprong van 1.22 minuut op ploeggenote Ashleigh Moolman. Demi Vollering, ook al van SD Worx, kwam op 1.51 minuut als derde binnen.

Zestigste

De 31-jarige Van der Breggen, die de Ronde van Italië vorig jaar voor de derde keer won, neemt de leiderstrui over van Ruth Winder. De Amerikaanse renster van Trek-Segafredo mocht het roze aantrekken na de zege in de ploegentijdrit een dag eerder.

Het is de zestigste profzege voor Van der Breggen, die aan het einde van dit seizoen stopt als wielrensters en ploegleider wordt bij haar team. "We hadden een taak vandaag en dat was zo veel mogelijk tijd pakken", zei de winnares. "Als je een grotere marge hebt, is het makkelijker de race te controleren in de vlakke etappes."

Geen Van Vleuten

Annemiek van Vleuten, die in lange beklimmingen vaak als enige renster tegenstand kan bieden aan Van der Breggen, ontbreekt in de Giro. De Giro-winnares van 2018 en 2019 focust zich met een trainingskamp volledig op de Olympische Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl