1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Voetbal

Geen uitzwaaiwedstrijd, maar een uitzwaaitraining voor Oranjevrouwen

De Nederlandse voetbalsters spelen geen uitzwaaiwedstrijd voordat ze vertrekken naar de Olympische Spelen in Tokio. De KNVB kon op korte termijn geen nieuwe tegenstander vinden voor de Oranjevrouwen. In plaats daarvan komt er een zogenaamde uitzwaaitraining.

De ploeg zou afscheid nemen van de fans tijdens een wedstrijd tegen Zuid-Afrika, die aanstaande zaterdag gepland stond. De ploeg heeft echter vijf coronagevallen in de selectie, waardoor de wedstrijd werd afgezegd.

"We hebben er na de afzegging van Zuid-Afrika alles aan gedaan om een geschikt alternatief te vinden, maar helaas", reageert bondscoach Sarina Wiegman. "Het is in sportief opzicht een aderlating, omdat Zuid-Afrika natuurlijk een perfecte sparringpartner was met het oog op onze eerste groepswedstrijd in Tokio tegen Zambia."

Publiek bij training

Het duel zou voor de Oranjevrouwen de eerste in bijna twee jaar zijn waarbij er weer publiek aanwezig zou zijn. "We keken er allemaal ontzettend naar uit om de energie van onze fans van dichtbij te voelen en dat gevoel mee te nemen naar de Spelen."

Toch krijgen supporters nog een kans om de ploeg in actie te zien. In plaats van de wedstrijd zal er zaterdag een training afgewerkt worden waarbij duizend fans aanwezig mogen zijn.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl