NOS Nieuws

Helikopter president Colombia beschoten, kogelgaten in romp

In Colombia is de helikopter van president Iván Duque beschoten. Het toestel was met Duque en twee ministers onderweg naar Cúcuta in het noorden van het land. Bij het naderen van de stad "werd de presidentiële helikopter doelwit van een aanslag", zegt Duque.

De helikopter is in Cúcuta geland; alle inzittenden bleven ongedeerd.

Op beelden die de Colombiaanse regering heeft vrijgegeven zijn kogelgaten in de romp van de Blackhawk te zien. Ook is er schade aan een van de rotorbladen. Volgens Duque heeft de technische uitrusting van het toestel erger voorkomen.

De president heeft zich niet uitgelaten over wie volgens hem achter de aanval zit. Ook is niet bekendgemaakt waar en hoe laat de kogels zijn afgevuurd. Duque sprak alleen over een laffe aanval, die hem niet van zijn strijd tegen drugshandel en terrorisme zal weerhouden.

Colombia heeft een lange geschiedenis van drugsgeweld en conflicten met rebellen. Afgelopen week was er nog een bomaanslag op een militaire basis in Cúcuta, dicht bij de grens met Venezuela. Daarbij vielen meer dan dertig gewonden. De regering vermoedt dat de guerrillabeweging ELN erachter zit, al spreekt de beweging dat zelf tegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl