ARD
NOS NieuwsAangepast

Man valt in Duitse stad Würzburg mensen aan, drie doden

In het centrum van de Duitse stad Würzburg heeft een man met een mes op straat mensen aangevallen. Daarbij zijn drie doden gevallen en meerdere gewonden, zegt de politie. Vijf mensen zijn zwaargewond; volgens de autoriteiten zijn twee van hen in levensgevaar.

De dader is een 24-jarige Somaliër die in Würzburg woont. Hij werd door de politie neergeschoten, maar is buiten levensgevaar. Over zijn motief is niets bekendgemaakt. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann zegt dat de man onder psychiatrische behandeling stond.

Op beelden op sociale media is te zien hoe hij met een mes om zich heen zwaait en hoe een agent en omstanders hem proberen te overmeesteren.

Een ooggetuige vertelde bij de Duitse tv-zender RTL dat voorbijgangers de man probeerden te stoppen, voordat de politie ter plekke was, door stoelen en paraplu's naar hem te gooien:

'Mensen probeerden hem te stoppen door stoelen te gooien'

Uiteindelijk werd de dader door de politie in zijn been geschoten en kon hij worden aangehouden. De man is overgebracht naar een ziekenhuis.

Volgens de politie van Würzburg is er geen gevaar meer voor de bevolking; er wordt van uitgegaan dat de man alleen handelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl