De politie zoekt met boten en duikers Provicom

De politie heeft de mobiele telefoon teruggevonden van Ichelle van de Velde, een 29-jarige vrouw uit Oostburg die in februari dood werd gevonden. Het onderzoeksteam was lange tijd op zoek naar de telefoon en hoopt dat de mobiel helpt bij het onderzoek.

De telefoon werd op 14 juni ontdekt tijdens een zoektocht in het buitengebied van Aardenburg. De politie maakte dat bekend, maar wilde vorige week nog niet vertellen wat ze hadden gevonden. Wel werd gemeld dat het voorwerp een "nieuw licht op de zaak zou laten schijnen" en dat het een "ontbrekend puzzelstukje" was.

Ichelle van de Velde verdween half december vorig jaar. Zowel politie als vrienden en familie zochten verschillende keren tevergeefs naar haar. Op 9 februari werd een kennis van Ichelle aangehouden als verdachte, een 45-jarige vrouw uit Aardenburg. Daarna werd het stoffelijk overschot van Ichelle teruggevonden in het water. De Aardenburgse zit nog altijd vast.

Tien kilometer van lichaam

De mobiel lag in het water naast een bruggetje aan de Sara Beijtsweg bij Aardenburg. Die weg loopt parallel aan de rondweg van het stadje. Op dit moment wordt nog onderzocht of er data van de telefoon kunnen worden gehaald en veiliggesteld.

De vindplaats van de telefoon is niet dezelfde plek waar het lichaam van Ichelle is gevonden. Hemelsbreed liggen die een kleine tien kilometer van elkaar vandaan, schrijft Omroep Zeeland.

Het zoeken naar persoonlijke spullen van Ichelle gaat nog door. Zo is nog altijd haar groene rugzak van het merk Trapper Adventure niet terecht, zegt de politie. Nieuwe zoekacties worden niet uitgesloten.

STER reclame