NOS Nieuws

18 maanden cel voor huurder pand verwoestende gasexplosie Antwerpen

De huurder van een gebouw in Antwerpen dat drie jaar geleden door een gasexplosie werd verwoest, is veroordeeld tot achttien maanden cel wegens dood door schuld. Dat melden Belgische media. Door de explosie kwamen twee bewoners om het leven, 27 mensen raakten gewond.

Volgens de rechter is de man uit Sint-Niklaas nalatig geweest. Er waren problemen met de gasinstallatie in het gebouw en bewoners hadden daar ook al over geklaagd, maar de man deed daar niets mee. "Als hij voorzichtiger was geweest, waren mensenlevens gespaard", zei de rechter.

Door de explosie werd het hele pand in het centrum van Antwerpen weggeblazen en ook andere gebouwen liepen flinke schade op.

Ook schadevergoeding

Volgens de man uit Sint-Niklaas hadden anderen met de gasmeter geknoeid. Hij wees naar een restauranthouder die in het gebouw zat en naar de eigenaar van het pand, maar de rechter ging daar niet in mee.

Er is ook een schadevergoeding van 2,5 miljoen euro toegekend aan nabestaanden en slachtoffers. Dat bedrag moeten de huurder van het gebouw en zijn verzekeraar samen betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl