Bart Meesters

De twee lichamen die afgelopen weekend langs de Waal zijn aangespoeld, zijn zeer waarschijnlijk van twee Duitse meisjes van 13 en 14 jaar. Volgens de Duitse politie komen de omschrijvingen van de twee lichamen overeen met twee meisjes die vorige week woensdag verdwenen, toen ze aan het zwemmen waren in de Rijn bij Duisburg.

Een lichaam spoelde vrijdagavond aan in Rossum, het andere gisterochtend in Gendt. De politie had moeite met de identificatie van de lichamen, omdat die enkele dagen in het snel stromende water met veel scheepvaartverkeer hebben gelegen.

Dna-onderzoek

De Duitse politie zegt dat dna-onderzoek het definitieve uitsluitsel moet geven. De resultaten daarvan worden de komende dagen verwacht. De families van de twee kinderen zijn op de hoogte gebracht van de vondst van de lichamen. Ze krijgen bijstand van een predikant.

De twee meisjes waren vorige week woensdag samen met een vriendin aan het zwemmen. Ze werden door de sterke stroming onder water getrokken. De 17-jarige vriendin kon uit het water worden gehaald, maar zij overleed korte tijd later. De meisjes van 13 en 14 jaar werden niet teruggevonden, maar mogelijk zijn hun lichamen nu dus langs de Waal aangetroffen.

STER reclame