De Nederlandse volleybalsters hebben de Nations League in Rimini afgesloten met een 3-2 overwinning op Zuid-Korea: 25-20, 23-25, 25-18, 22-25, 15-12.

Vreugde bij de speelsters van Oranje in de wedstrijd tegen Zuid-Korea FIVB

Het al uitgeschakelde Nederland, een plek bij de eerste vier was nodig voor de halve finales, leek een makkelijke klus te gaan klaren tegen de Zuid-Koreaanse ploeg. Het vond met korte ballen achter het blok de achilleshiel van de tegenstander.

Oranje liep snel uit, maar langzaam slopen er weeffouten in het spel van de ploeg van coach Avital Selinger. De passing werd minder en de fouten stapelden zich op. Het contrast met de partij van zaterdag, toen Nederland Brazilië aardig partij gaf, was dan ook groot.

Geïrriteerd

Selinger raakte zichtbaar geïrriteerd, tot schrik van de speelsters. Wakker geschud en met gretige wissels, knokte Nederland zich in de slotfase uiteindelijk naar de zege.

Dankzij de zege eindigde Oranje als zevende van de zestien landen die deelnemen aan de Nations League. De Verenigde Staten, Brazilië, Japan en Turkije hebben zich geplaatst voor de halve finales.

STER reclame