Pro Shots
NOS Sport

Springruiter Dubbeldam mist Spelen: paard Carlyle is verkocht

Springruiter Jeroen Dubbeldam gaat niet naar de Olympische Spelen in Tokio. Carlyle, het toppaard van de olympisch kampioen van 2000, is onlangs verkocht.

De eigenaren van Carlyle stalden het paard in 2019 bij Dubbeldam, die op dat moment geen paard had voor deelname aan de Olympische Spelen. Tokio had het laatste toernooi moeten worden voor Carlyle, maar de eigenaren kregen een goed bod en verkochten het paard dat nu wordt bereden door de Ierse ruiter Daniel Coyle.

"Dat is een beetje zuur", vertelde Dubbeldam in Langs de Lijn. "Het valt koud op je dak, want je werkt al anderhalf jaar naar Tokio toe. Ik heb veel werk in Carlyle gestoken."

Toch was Dubbeldam er wel altijd op ingesteld dat zijn paard kon worden verkocht. "Het is niet mijn paard en de eigenaar was geen Nederlander, dus dat is toch een ander gevoel. Hij heeft mij gelukkig wel de kans gegeven om hem via mij te verkopen en dus heb ik niet anderhalf jaar voor niets gewerkt."

Dubbeldam: "Bovendien was ik zelf nog niet zeker van Tokio, ik zat nog niet in het team. En ach, ik ben nog jong en ik kan nog een paar jaar door. Er komen nog nieuwe paarden en nog nieuwe Spelen."

Vorig jaar vertelde Jeroen Dubbeldam al dat het uitstellen van de Olympische Spelen slecht nieuws voor hem kon betekenen.

Springruiter Dubbeldam: 'Uitstel Spelen betekent goed en slecht nieuws'

De 48-jarige Dubbeldam kende in het verleden grote successen met De Sjiem, waarmee hij 21 jaar geleden olympisch goud pakte.

Daarna kwam Zenith, waarmee hij in 2014 wereldkampioen werd en op de Olympische Spelen van 2016 net de barrage miste. Na het afscheid van Zenith in 2019 zat Dubbeldam zonder toppaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl